flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд вимагає спростувати інформацію, поширену «Багнет нації» та Костянтином Пузирем в соцмережах

04 квітня 2018, 08:51

Судді Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду направили до Вищої ради правосуддя та Генерального прокурора повідомлення про втручання в діяльність щодо здійснення правосуддя. Крім того, суддями направлено заяву про скоєний злочин до прокуратури Дніпропетровської області.

Йдеться про події в суді 29 березня 2018 року під час розгляду однієї із судових справ (номер № 183/880/17 (2-а/183/89/17) (872/1988/18).

Вказану справу Дніпропетровським апеляційним адміністративним судом було призначено до розгляду 29 березня 2018 року. Водночас через технічну помилку секретаря судового засідання було неправильно вказано зал судового засідання.

Особи, присутні під час розгляду справи, використовуючи вказану помилку як привід, зірвали проведення судового засідання, вчинили дії, направлені на порушення громадського порядку у суді. Через вказані обставини  у розгляді судової справи судом було оголошено перерву.

Після оголошення перерви особи перешкоджали виходу судді із зали судового засідання, що унеможливило виконання останнім на певний час своїх службових обов’язків.

При цьому 29 березня 2018 року на сайті «Багнет нації» було оприлюднено відеоматеріал під назвою «Як особи в мантіях нехтують рішенням Конституційного суду (відео)» (розміщений за посиланням: https://bagnetnacii.blogspot.com/2018/03/blog-post_34.html). На каналі YouTube Костянтином Пузирем було розміщено відеоматеріал «В Днепре судей областного апелляционного суда поймали на «договорняке» (розміщений за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=mQK4HShKPfM&feature=youtu.be»).

Також у соціальній мережі Facebook на сторінці Костянтина Пузиря було оприлюднено  пост за посиланням: https://www.facebook.com/Constantine.Puchik/videos/pcb.1811567785549429/1811603005545907/?type=3&theater.

У вказаних публікаціях автори надають оцінки діям суддів як «незаконним», називають суддів «злочинцями» та вдаються до висловів щодо наявності у суду та відповідача у справі № 183/880/17 (2-а/183/89/17) (872/1988/18) договірних відносин щодо розгляду цієї справи.

Зокрема у повідомленні в мережі Youtube вказано наступне: «Суд принял жалобу, предварительно договорившись с ответчиками обмануть исцов по делу и рассмотреть удовлетворив жалобу ответчиков без исцов! Но Исцы с активистами города Новомосковска застали врасплох банду судей и показали им,что не буду мерится с беззаконием» (авторська орфографія та пунктуація збережена).

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд наголошує, що така інформація ґрунтується на неправдивих даних, є безпідставною та недостовірною, не відповідає дійсності та має на меті дискредитацію суду.

Звертаємо увагу на вимоги частини третьої статті 6 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», відповідно до якої  втручання у здійснення правосуддя, вплив на суд або суддів у будь-який спосіб, неповага до суду чи суддів, збирання, зберігання, використання і поширення інформації усно, письмово або в інший спосіб з метою дискредитації суду або впливу на безсторонність суду, заклики до невиконання судових рішень забороняються і мають наслідком відповідальність, установлену законом.

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд закликає осіб, які розмістили інформацію на сайті «Багнет нації», каналі YouTube, соціальній мережі Facebook вилучити інформацію, яка не відповідає дійсності та має на меті дискредитацію суду та вимагає не поширювати таку інформацію в майбутньому.

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд закликає представників громадських організацій, журналістів при оприлюдненні інформації щодо діяльності як Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду, так і суддів зокрема, свідомо ставитись до вимог щодо її об’єктивності та достовірності.

За повідомленням прес-секретаря суду