flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призначено голову, заступників голови та секретарів судових палат Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду

15 квітня 2014, 08:30

Шановні відвідувачі, повідомляємо Вас про те, що відповідно до статті 2 Розділу II Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні», який набрав чинності 11 квітня 2014 року, припинено повноваження голів та їх заступників вищих спеціалізованих судів, апеляційних судів, місцевих судів, секретарів судових палат вищих спеціалізованих судів, їх заступників та секретарів судових палат апеляційних судів.

Водночас нормами Закону України «Про судоустрій і статус суддів»  (зі змінами, внесеними Законом України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні») встановлено процедуру призначення голів місцевого, апеляційного та вищого спеціалізованого судів, їх заступників, секретарів судових палат апеляційного та вищого спеціалізованого судів, зокрема вказано, що вони призначаються на посади строком на один рік шляхом таємного голосування з числа суддів відповідного суду, але не більш як на строк повноважень судді.

14 квітня 2014 року у Дніпропетровському апеляційному адміністративному суді (далі – ДААС) відбулися Збори суддів ДААС, у ході яких на посаду голови ДААС шляхом таємного голосування з числа суддів цього ж суду обрано Олександра Васильовича Мартиненка, а на посади заступників голови ДААС більшістю від кількості суддів обрано Анатолія Олександровича Коршуна та Володимира Юрійовича Поплавського.

3 15.04.2014 Мартиненко О.В., Коршун А.О. та Поплавський В.Ю. приступили до здійснення повноважень голови та заступників голови ДААС.

Також 14 квітня 2014 року у ДААС відбулися Збори суддів судових палат, які відповідно до чинного законодавства шляхом таємного голосування обрали секретарів судових палат. Так, секретарем І судової палати більшістю голосів суддів палати обрано Сергія Анатолійовича Уханенка, секретарем ІІ судової палати – Ольгу Михайлівну Панченко, а секретарем ІІІ судової палати – Олександра Васильовича Юхименка.

З 15.04.2014 Уханенко С.А, Панченко О.М. та Юхименко О.В. приступили до здійснення повноважень секретарів судових палат ДААС.