flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Ради суддів України написав відкритого листа керівництву Верховної Ради

11 червня 2018, 16:19

Голова Ради суддів України Олег Ткачук звернувся з відкритим листом до керівництва Верховної Ради України щодо забезпечення незалежності судової влади, яка є головною умовою забезпечення верховенства права та основоположною гарантією справедливого судового розгляду, фундаментальною засадою організації державної влади у демократичній державі.

Приводом для відкритого звернення до Голови Верховної Ради Андрія Парубія та його заступників стали звернення суддів, які надходять до Ради суддів України, у яких судді повідомляють про факти тиску на них і втручання у їхню діяльність.

У листі Голова Ради суддів України Олег Ткачук зазначає, що незалежність суддів є прерогативою чи привілеєм, що надається не для задоволення власних інтересів суддів, а з метою забезпечення верховенства права та в інтересах тих осіб, що покладають надію на правосуддя.

У свою чергу, законодавча гілка влади зобов’язана надати весь необхідний і достатній захист у випадках, коли функціонування судів перебуває під будь-якою загрозою: фізичного нападу, залякування, морального тиску спрямованих на представників судової влади.

" В демократичному суспільстві висловлювання і дії, спрямовані на підрив авторитету і безсторонності суду засуджуються! Не мають підтримки і заяви про перевагу одних людей над іншими за будь-якими ознаками. Аналогічно ставиться до подібного і Рада суддів України.

Діючи від імені суддів держави, від імені тих хто здійснює судову владу, Рада суддів України тепер і в подальшому буде працювати над тим, щоб незалежність суддів, підтримувана прагненням людей до справедливого і чесного правосуддя, мала повагу з боку як представників законодавчої чи виконавчої влади, так і з боку приватних осіб" – зазначає Олег Ткачук.

Голова Ради суддів України закликав керівництво Верховної Ради України, в межах повноважень Голови Верховної ради України, заступників Голови Верховної ради України, вчасно реагувати на протиправні заяви народних депутатів з трибуни парламенту і на найближчому пленарному засіданні Верховної ради України наголосити на неприпустимості та протиправності публічних виступів, спрямованих на дискредитацію судової влади, закликів до розправи над суддями, від кого б такі заяви не надходили.

Посилання на новину