flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підготовка суддів адміністративних судів

18 травня 2015, 13:48

Підготовка суддів адміністративних судів

 14–15 травня 2015 року в місті Дніпропетровську регіональним відділенням Національної школи суддів України за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні та Уряду Канади в рамках проекту «Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя» було проведено періодичне навчання суддів адміністративних судів з метою підвищення рівня їх кваліфікації на семінарі присвяченому застосуванню Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини.

 Вітальними словами семінар відкрили національний менеджер проекту Координатор проектів ОБСЄ в Україні Наталія Ступницька та головний спеціаліст Дніпропетровського регіонального відділення Ніна Свічкар.

 Викладачами під час навчання виступили національний менеджер проекту Координатор проектів ОБСЄ в Україні Наталія Ступницька, тренери, експерти проекту, фахівці Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Ірина Кушнір та Маркіян Бем, суддя Вищого адміністративного суду України Тетяна Стрелець та суддя Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду Сергій Уханенко.

 Під час семінару судді розглянули актуальні питання, зокрема:

- умови обмеження прав людини і основоположних свобод (законність, необхідність у демократичному суспільстві, дотримання балансу інтересів);

- права на справедливий судовий розгляд в контексті ст. 6 Конвенції;

- права на доступ до публічної інформації;

- захисту права власності: розгляду справ щодо оскарження рішень контролюючих та податкових органів в контексті ст. 1 Протоколу 1 до Конвенції;

- щодо свободи мирних зібрань та особливостей обмежень прав, передбачених статтями 10, 11 Конвенції, в аспекті боротьби з тероризмом;

- позитивної та негативної практики використання рішень Європейського Суду з прав людини національними судами;

В заході прийняли участь судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду, Запорізького окружного адміністративного суду, Кіровоградського окружного адміністративного суду, Донецького окружного адміністративного суду та Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду.

Від Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду навчання пройшли такі судді: Головко О.В., Олефіренко Н.А., Сафронова С.В., Суховаров А.В., Чепурнов Д.В., Ясенова Т.І., Шлай А.В. та Чабаненко С.В.

По завершенню семінару кожному судді, який брав у ньому участь, було вручено сертифікат Національної школи суддів України.