flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Практика студентів на базі Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду

03 березня 2015, 15:45

Протягом 2011-2014 років Дніпропетровським апеляційним адміністративним судом було укладено договори на проведення практики студентів, які навчаються за напрямками підготовки «Правознавство», з 10 вищими навчальними закладами Дніпропетровської, Запорізької, Харківської та Одеської областей.

Так, протягом 2011 року практику на базі суду пройшло 8 осіб; протягом 2012 року -  9 осіб; протягом 2013 року – 29 осіб, протягом 2014 року – 75 осіб.

Протягом січня – лютого 2015 року на базі суду проходили практику 11 студентів правових факультетів вищих навчальних закладів: 2 студенти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, 5 студентів Дніпропетровського університету   ім. Альфреда Нобеля, 3 студенти Дніпропетровського гуманітарного університету та 1 студент Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара.

Крім того, продовжують проходити практику: 1 студент економічного факультету Дніпропетровського технікуму зварювання та електроніки імені Є.О. Патона, 2 студенти Харківського економіко-правового університету та 2 студент Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

При проходженні практики студенти не тільки закріплюють і поглиблюють теоретичні знання, одержані в процесі вивчення загальних та спеціальних юридичних навчальних дисциплін, а й набувають уміння та навики правозастосовувальної практичної діяльності. В період ознайомчої, навчальної, виробничої або переддипломної практики студент стає учасником практичної діяльності із застосування правових норм, спостерігає й аналізує різні сторони діяльності суду, вчиться здійснювати дії, пов’язані із захистом прав і законних інтересів фізичних і юридичних осіб.

 Під час проходження практики студенти ознайомлюються із Правилами безпеки праці, Інструкцією з діловодства в адміністративних судах України, комп’ютерною програмою «Діловодство спеціалізованого суду» та Положенням про автоматизовану систему документообігу суду тощо; отримують практичні навички роботи спеціалістів відділів, секретаря судового засідання, судового розпорядника. Всі студенти обов’язково бувають присутніми на судових засіданнях, ознайомлюються з порядком ведення протоколу судового засідання, фіксації судового засідання технічними засобами, виготовлення процесуальних документів, одержання і відправки документів, формування судових справ після їх розгляду в апеляційній інстанції та подальшого направлення за межі суду.

 Відповідальність за організацію, проведення та контроль якості практики покладено на заступника керівника апарату суду Тальян А.В.

 Результатом співпраці з вищими навчальними закладами є працевлаштування випускників, які проходили практику в суді. За період з 2011 по 2014 роки було призначено на посади службовців та державних службовців 12 осіб.