flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся семінар «Необхідність і завдання реформування судової влади в Україні на даному етапі розвитку суспільства»

03 березня 2015, 15:56

          02 березня 2015 року в Дніпропетровському апеляційному адміністративному суді, Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України, з метою підвищення рівня кваліфікації суддів на 2015 рік, проведено семінар на тему: «Необхідність і завдання реформування судової влади в Україні на даному етапі розвитку суспільства». 

          Вітальними словами семінар відкрили директор Дніпропетровського регіонального відділення Національної школи суддів України Баштанник А.Г. та заступник голови Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду Поплавський В.Ю.

          Доповідачами на заході були заступник голови Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду Поплавський В.Ю. та суддя, секретар судової палати №1 Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду Уханенко С.А.

           Під час семінару було детально опрацьовано такі блоки питань:

          основні причини необхідності судової реформи в Україні. Вимоги суспільства до суддів у світлі Законів України «Про очищення влади» та «Відновлення довіри до правосуддя»;

          європейська система захисту прав людини. Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського Суду з прав людини в національній судовій практиці;

          обговорення Закону України «Про забезпечення права на справедливий суд» у світлі судової реформи та очікування суддів щодо відновлення довіри суспільства до судів.      

           За результатами навчання, 14 суддям Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду вручено сертифікати Національної школи суддів України.